Descrierea serviciilor medicale la domciliu

Tratament injectabil

Tratament perfuzabil 

Pansament escara 

Tratamentele pentru escare includ schimbarea regulată a poziției, folosirea unei saltele speciale și pansamente special concepute care ajută vindecarea. Uneori este necesară intervenția chirurgicală.

Escarele sau ulcerațiile de decubit sunt leziuni ale pielii rezultate în urma presiunii prelungite care se pune asupra acelor zone. Escarele se dezvoltă mai ales pe pielea care acoperă zonele osoase, precum șoldurile, gleznele sau călcâiele. Persoanele care au risc crescut de a dezvolta escare sunt cele care au boli incapacitante, care le impun să rămână multă vreme întinși în pat sau să stea nemișcați pe un fotoliu.

 

Pansamentele special concepute pot fi utilizate pentru a proteja escarele, dar și pentru a accelera procesul de vindecare. Acestea includ pansamente cu alginat (sunt fabricate din alge marine și conțin sodiu și calciu, despre care se știe că grăbesc procesul de vindecare), pansamente hidrocoloide (conțin un gel care încurajează regenerarea celulară din zona escarei, păstrând în același timp uscată pielea sănătoasă din jurul escarelor), dar și alte tipuri de pansament, cum ar fi spume, pelicule, hidrofibre, geluri și pansamente antimicrobiene sau antibiotice

 

Următorul pas ține de igiena zonelor cu escare, care trebuie curățate cu apă și săpun și tamponate cu delicatețe, pentru a se usca. De asemenea, este important ca pacientul să poarte haine curate, din materiale moi, care să nu-i irite pielea. Acest lucru este valabil și pentru lenjeria de pat cu care intră în contact pe durata imobilizării.

În cazurile severe de escare, când leziunile ajung la nivelul mușchilor și al oaselor, care încep să se vadă, pentru că pielea care le acoperea este distrusă, supravegherea medicală constantă este obligatorie. Dacă există o infecție, trebuie dezinfectată, în primul rând, zona în care există puroi, astfel încât să nu se extindă secrețiile. Urmează aplicarea unor pansamente și soluții pe bază de substanțe hidroactive, care să ajute la vindecarea țesuturilor distruse și la închiderea plăgilor care, adesea, pot necesita și o intervenție chirurgicală de reconstrucție plastică.

Injecția reprezintă tehnica de introducere a unei substanțe în țesuturile organismului, pe diferite căi (intravenoasă, intramusculară, intradermică etc), prin intermediul unei seringi.

 

Injecția intravenoasă reprezintă administrarea unei substanțe medicamentoase direct în sistemul vascular. Aceasta tehnica permite o acțiune terapeutică rapidă, de aceea se alege atunci când se dorește un efect imediat.

Prin injecția intravenoasă se introduc soluții medicamentoase cristalineizotone sau hipertone în circulația venoasă, prin intermediul unui ac atașat la o seringă. Pe această cale se administrează cantități mai mari de substanțe active hidrosolubile.

 

Injecția subcutanată reprezintă introducerea unor substanțe medicamentoase (insulină, anticoagulant) în hipoderm prin intermediul unui ac adaptat la o seringă.

Soluțiile (maxim 1,5 ml) vor forma un depozit din care se va difuza lent, către sistemul capilar, soluția medicamentoasă. 

Calea subcutanată este este preferată atunci când se dorește o absorbție lentă și continuă a substanței.

Țesutul subcutanat are puține vase de sânge și astfel medicamentele injectate aici sunt pentru rate de absorbție lente. Absorbția este mai lentă decât injecțiile intramusculare, dar mai rapidă decât injecțiile intradermice.

 

Injecția intramusculară presupune introducerea unei substanțe medicamentoase (soluţii izotone cristaline, uleioase sau substanţe coloidale) în țesutul muscular prin intermediul unui ac ataşat la o seringă.

Administrarea intramusculară oferă un efect sistemic rapid. Volumul care poate fi administrat pe această cale este de pâna la 5 ml. Se pot administra chiar și substanțe iritante deoarece țesutul muscular are inervație senzorială redusă.

 

Injecția intradermică reprezintă administrarea de soluții medicamentoase în derm cu ajutorul unui ac adaptat la seringă care traversează zone lipsite de foliculi piloși.

Perfuziile reprezinta procedeul care permite injectarea lenta si continua a unui lichid in circulatia sangvina, de obicei printr-o vena.Perfuziile venoase permit administrarea de medicamente, de solutii electrolitice (sodiu, potasiu etc.) si/sau glucozate (“seruri”), de derivate de sange sau de produse de hranire artificiala (pe baza de glucide, de lipide si de acizi aminati). Ele sunt indispensabile de indata ce calea orala si tubul digestiv nu mai pot fi utilizate. 

 

Perfuziile sunt indicate, de obicei cand:

– Un medicament este din fabricatie administrabil doar prin perfuzie, la administrare pe cale bucala sau intramuscluara nu se absoarbe, sau este foarte iritant.

– Este nevoie de o actiune rapida a unui medicament, care se adauga in serul fiziologic sau glucoza perfuzata: soc, infarct, colica renala/biliara, tensiune scazuta, etc.

– Pacientul are lipsa de apa (deshidratare) si nu o poate bea din diferite motive.

 

Scopul perfuziilor:

– hidratarea şi mineralizarea organismului;– administrarea medicamentelor la care se urmăreşte efectul prelungit;

– depurativ, diluând şi favorizând excreţia din organism a produşilor toxici;

– completarea proteinelor sau a unor componente sanguine pe cale parenterala;

– alimentarea pe cale parenterala;

– analgezic, antiinflamator, antispastic;

– combaterea disfunctiilor cerebrale organice, metabolice si neurodegenerative, in special dementa senila de tip Alzheimer, prevenirea complicatiilor post-accident vascular cerebral;

În funcție de operațiunile efectuate, prețurile pot conține materialele folosite conform procedura. 

Pentru pachete de minim 7 zile se oferă discount în funcție de locație și procedura. 

 

Cost suplimentar pentru deplasare in functie de locatie intre 20-100 Lei. 

 

Programul de lucru este intre orele 08:00 - 20:00. Pentru deplasarile in afara orelor de program se achita taxa 100 Lei. 

 

CĂUTĂM MEDICI COLABORATORI!

 

 

INTERESAȚI ÎN PERMANENTĂ ÎN A NE EXTINDE LISTA DE SERVICII MEDICALE LA DOMICILIU, CĂUTĂM MEDICI COLABORATORI ! 

SARS-CoV-2

(COVID-19) 

 

 

Servicii medicale la domiciliu Bucuresti si Ilfov

Servicii si preturi

Contactează-ne!

escara injectie perfuzie tratament

Noul Grup Synlab este liderul necontestat al pieței europene pentru servicii de laborator în medicină umană.

contact@medicalmamm.ro

(+40) 755 135 470

Servicii medicale la domiciliu Bucuresti si Ilfov

Înregistrare prin telefon: (+40) 784 170 083

          (+40) 755 135 470

Solicitare on-line: contact@medicalmamm.ro